Слави Василев: Денков страда от тежка политическа неадекватност. Наблюдаваме разграждане на институционалния модел

от Лазар Лазаров

ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета „Главчев“. Такова мнение изрази пред БНР политологът и анализатор Слави Василев. По думите му ГЕРБ ще реши колко да „пусне на ПП-ДБ, на Пеевски или на други хора“.

Василев е категоричен, че служебният кабинет на Димитър Главчев ще бъде на управляващите. Според политолога разграждането на тройната коалиция ПП-ДБ – ГЕРБ – ДПС предстои да се случи пред  очите ни, за да може след изборите евентуално отново да се събере под предлог за национално спасение.

„Сега, когато отстраниха по същество президента Румен Радев от политическия процес, могат да бъдат спокойни и да се плюят, колкото искат, след което да се надяват, че нито една опозиционна партия няма да вземе мнозинство“, уточнява Василев.

Той е на мнение, че има вероятност да влезем в цикличност на избори. Институционалното разграждане на българския политически модел се случва пред очите ни, отбеляза още Василев.

Според него премиерът в оставка Николай Денков си е направил политическо сепуко.Да заявяваш толкова много политически неадекватни послание в едно интервю в навечерието на предсрочните парламентарни избори е като да направиш три стъпки назад при старта на спринт на 100 метра„, пояснява анализаторът, като добавя: „Всичко, което каза, е пълно с противоречия. ...Тежката политическа неадекватност придобива такива измерения, че министър-председателят – най-силната политическа фигура в държавата – излиза и казва, че е безсилен“.

Източник: БНР

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!