Слави Трифонов: ИТН ще подкрепи правителство от експерти

Държавата сега е на автопилот в самолет без гориво! След 10 юни няма бюджет!

„ИТН ще подкрепи правителство от експерти. За да свърши работа правителството трябва да е експертно, от експерти, хора, които разбират.“  Това заяви във видеообръщение във фейсбук профила си лидерът на партията Слави Трифонов. 

Ето какво каза още в обръщението си Трифонов: „Ситуацията в държавата е тъжна. Не съм прав, ситуацията в държавата е отвратителна! Преди време, в Шоуто на Слави“ с колегите ми правихме един формат – Добре дошли в България. В него участваха само чужденци. И всички те толкова много обичаха България… Съвсем сериозно ви казвам, те обичаха и България и българите.

А ние, защо не се обичаме? Защо не си обичаме държавата и не се обичаме между нас? 

Вижте сега, какво става – заместник главния прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина,  а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които всъщност не трябва да са там. И аз като вас, и всички ние като гледаме, какво става – лъжи и измами… Говорят за неща, които нямат нищо общо с реалността и най-вече не са в състояние да поемат никаква отговорност. Защото не могат да се разберат да направят правителство, а държавата как да работи без такова?

Тя е на автопилот в самолет без гориво!

На 10 юни сегашният бюджет представа да действа. Разбирате ли? Няма бюджет! И ако няма бюджет няма да има пари за лекари, учители, полицаи, пенсии, за държавата като държава.

Абе ние да не сме някаква сбирщина?

Как така чужденците ни обичат, а ние се мразим дотолкова, че не можем да направим качествена съдебна система? Не можем да си направим отговорен парламент! И не можем да си направим правителство! Има такъв народ е в 49-ия парламент, за да работи, а не да се пазари; не да се вълнува от депутатските заплати и депутатските кюфтета. Затова ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи. А, за да работи трябва да има правителство. А, за да свърши нужната работа правителството, то трябва да е експертно, от експерти, от хора, които разбират. Затова ще подкрепим правителство от експерти.

Ако сега няма правителство, то след 3 месеца проблемите ще са в пъти по-големи, а политиците, които сега отказват да ги решат ще застанат пак в предизборна кампания и ще искат да ги избираме. Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но аз и моите колеги ще бъдем спокойни, защото ще сме напрпавили това, което е правилно. Защото така трябва. Защото така работи държавата. И ние затова сме влезли в този парламент, за да носим отговорност и да работим за вас.“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!