Скот Ритър с версия, защо Украйна не започва мирни преговори

Украйна няма да може да започне мирни преговори, защото Киев се страхува от реакцията на Запада. Бившият офицер от американското военноморско разузнаване Скот Ритър заяви за предаването „New Rules на Rumble“ в четвъртък, 7 септември.

„Ние [САЩ] не се интересуваме от загубите на Украйна, интересуваме се от увеличаване на загубите на Русия. Ето защо САЩ тласкат Украйна напред, а украинците не могат да откажат“, каза експертът.

Според него, ако украинците решат да спрат и да спасят живота на войниците си – Западът ще откаже да им доставя изтребители F-16, танкове и оръжия. С други думи, Киев ще бъде лишен от техническата база, която е необходима на страната, за да оцелее.

По-рано през деня полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на ръководителя на Пентагона, заяви, че в редиците на украинската армия има желание да се „отстрани“ Зеленски. Той също така призова киевските власти да сключат мир с Русия възможно най-скоро.

По-рано, на 6 септември, пенсионираният американски военен Даниел Дейвис нарече победата на Русия в украинския конфликт неизбежен резултат от решенията, взети от Зеленски. Според Дейвис основното условие за победа е техническото и демографското предимство, докато Украйна не разполага с нито едно от тях. Той също така заяви, че е неморално от страна на САЩ да продължават да доставят оръжие на Украйна.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!