Скот Ритър прогнозира пред ТАСС развитието на войната в Украйна и нейния край

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Бягството на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от Авдeевка трябва да се разглежда като предвестник на „стратегическата победа“ на Русия.

Това мнение изрази в четвъртък в разговор с кореспонденти на ТАСС американският военен експерт Скот Ритър.

Мисля, че битката за Авдиевка ще бъде първата от много украински поражения, които ще доведат до стратегическа победа за Русия в този конфликт“, прогнозира бивш инспектор на ООН за наблюдение на премахването на иракските оръжия за масово унищожение.

Ритър добави, „битката за Авдеевка е кулминацията на стратегическия подход на Русия, насочен към разрушаване на сплотеността на въоръжените сили на Украйна“. „Днес украинците търпят огромни загуби. За тях е много трудно да заменят тези хора. Тези, които идват на тяхно място, са недостатъчно обучени и слабо мотивирани. А това не е най-добрата комбинация на бойното поле„, каза специалистът който преди е служил в разузнаването на морската пехота на САЩ.

Както отбеляза бившият инспектор на ООН, Украйна „страда от недостиг на боеприпаси, особено в артилерията“. „Това подкопава техния доктринален подход към отбраната. От друга страна, руснаците нямат недостиг на персонал. Бойците им са добре обучени, добре оборудвани, [те] имат добро командване, руснаците нямат недостиг на боеприпаси, те имат превъзходство във въздуха.“ – каза още Ритър.

Според него потенциалът на въоръжените сили на Украйна пада, докато потенциалът на руските въоръжени сили расте. „Крайният резултат ще бъде поражението на Украйна“, убеден е експертът.

Ритър цитира оценките на заместник-командира на 2-ри армейски корпус и командващия специалните сили на Ахмат Апти Алаудинов. „Чеченският генерал от руските сили Апти Алаудинов наскоро даде интервю, в което каза, че очаква значителни победи през май и евентуално стратегическа победа до септември. Ако Апти Алаудинов мисли така, кой съм аз, за ​​да споря с него?“ – посочи специалистът. Той присъства на прием в четвъртък по случай Деня на защитника на отечеството в руското посолство в САЩ.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!