Скот Ритър: Операция „ЗОРА“

scottritter@substack.com

Следващият президент на Съединените щати вероятно ще бъде призован да вземе решение за участие в ядрен конфликт. Това не трябва да бъде нашето бъдеще.

Време е да се осъзнаем, Америка.

Денят на изборите през 2024 г., 5 ноември, наближава бързо и реалността е такава, че човекът, който спечели, ще има или R, или D до името си (при изписването на американските политици – конгресмени, се уточнява, дали е републиканеч или демократ – R / D)
Америка е коренно разделена по въпроса кой трябва да обитава Белия дом през следващите четири години.

Ако подкрепяте кандидата D (демократ – Джо Байдън, бел. ред.), вие смятате, че кандидатът R (републиканец Доналд Тръмп бел. ред.), който преди това е бил президент в продължение на четири години, е бил най-лошият президент в американската история.
А ако подкрепяте кандидата на R, мислите същото и за настоящия кандидат на D.

Доналд Тръмп и Джо Байдън

Истината обаче е, че Америка преживя четири години на R (Доналд Тръмп). И досега сме преживели четири години на D (Джо Байдън).
И е много вероятно да оцелеем и през следващите четири години, независимо кой ще спечели.
Освен ако не избухне ядрена война.
Тогава всички ще умрем.
Има много проблеми, пред които е изправена Америка днес.

Всички те са важни.

Повечето от тях ни разделят. Нито един от тях не е от непосредствена екзистенциална важност.
Но ядрената война е непосредствена екзистенциална заплаха за нашето съществуване.
И все пак този въпрос не се обсъжда и не се дискутира в навечерието на изборите на 5 ноември.

В този смисъл, независимо кой ще бъде избран в Белия дом, Америка ще бъде изправена пред реалната вероятност от ядрена война по време на неговия мандат.

И всички ние ще умрем. И така, въпросът, пред който сме изправени всички ние като американци, е какво сме готови да направим, за да предотвратим този изход?

  • Какво бихте направили вие, за да спасите демокрацията (Democracy)?
  • Какво бихте направили, за да спасите Америка (America)?
  • Какво бихте направили, за да спасите света (World)?
  • Отговорът? Като дадете своя глас през ноември (November). /Първите букви в последните думи образуват акроним DAWN – ЗОРА/

Гласувайте за решаването на единствения въпрос, който е буквално на живот и смърт – предотвратяването на ядрена война чрез насърчаване на мира.

Как?
Като дадете своя глас за решаването на един-единствен въпрос – предотвратяване на ядрена война и насърчаване на мира.
Като избегнете капана, поставен от политическа партия или личност.
Като заявите, че ще гласувате за кандидата, който най-добре формулира политика, целяща да избегне ядрената война и да насърчи мира. /…/

През 1986 г. учени от Института по медицина публикуват проучване, в което изследват потенциалното въздействие на ядрен удар върху континенталната част на Съединените щати.

В проучването на карта са отбелязани най-опасните зони, които биха се образували при такъв удар, като са посочени районите, в които излагането на радиация би надхвърлило 3500 рада. „В рамките на този регион… повече от три четвърти от населението ще загине“, се казва в заключението на проучването.

„Надяваме се – заявяват авторите на проучването – че вземащите решения в отделните държави ще постигнат по-добро разбиране за „съпътстващите“ последици след първите удари, за огромния разрушителен капацитет на оръжията, и за това, което очаква онези, които биха могли да оцелеят. Това разбиране би трябвало да ги направи по-склонни да търсят възможности за противодействие или да се страхуват от такива атаки от другата страна.“

През 1987 г. САЩ и Съветският съюз подписаха Договора за междинните ядрени сили (INF) – основополагащо споразумение за контрол на въоръженията, което премахна цели категории ядрени ракети и създаде предпоставки за още по-голямо намаляване на стратегическите ядрени арсенали на съответните страни.

Днес Договорът INF вече не съществува. Срокът на действие на последния договор за контрол на стратегическите оръжия изтича. Няма нови преговори за контрол на въоръженията. Както САЩ, така и Русия създават нови ядрени оръжия в рамките на надпреварата във въоръжаването, в резултат на която светът е на прага на глобална ядрена война.

Следващият президент на САЩ най-вероятно ще бъде изправен пред решението дали да влезе в ядрен конфликт с Русия.

Като подкрепите операция DAWN – ЗОРА, ще имате възможност да изпълните всички тези задачи.

Операция DAWN е общонационално събитие, което има за цел да събере милиони ангажирания от страна на американските гласоподаватели да направят предотвратяването на ядрената война и насърчаването на мира единствения въпрос, по който ще гласуват през декември.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!