Скот Ритър обясни, защо Русия не разрушава инфраструктурата на Украйна

от Лазар Лазаров
Скот Ритър

Русия се стреми да запази капацитета на Украйна след приключването на Специалната военна операция. Това заяви бившият офицер от американското военно разузнаване и анализатор Скот Ритър в интервю за You Tube канал Dialogue Works .

По думите му Русия се бие по съвсем различен начин от воденето на война, тъй като след като конфликтът приключи, тя ще трябва да се справи с това, което остава от Украйна.

„Руската страна е заинтересована от боеспособна Украйна, защото в противен случай тя ще се превърне само в тежест”, обяснява той.

Бившият офицер от американското разузнаване е на мнение, че по този начин руската армия, за разлика от украинските въоръжени сили, не насочва своите удари срещу гражданска инфраструктура, а само енергетиката, отбранителната промишленост и военните контролни съоръжения.

Критично припомня, че по-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев представи карта на която се виждат нови граници на Руската федерация.  Според него цялата територия на бивша Украйна отива към Руската федерация, но Виницката област е част от Румъния, а Житомирската област е част от Полша. Самата Украйна остава в границите на Киевска област.

Източник: Труд

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!