Скот Ритър каза, какво е бъдещето на НАТО след загубата на Украйна. ВИДЕО

от Лазар Лазаров

НАТО няма да може да се разширява свободно след поражението на Украйна във военния конфликт с Русия. Това заявява бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър. Той говори за възможното бъдеще на алианса в интервю за YouTube канала Dialogue Works, предава Lenta.ru.

„Украйна никога няма да бъде допусната в НАТО, както и Грузия. Победата на Русия означава, че тя ще постави под въпрос политиката на отворени врати, която алиансът провежда в момента“, заявява той.

Бившият офицер от американското разузнаване отбелязва, че поражението на Украйна ще доведе до редица проблеми в Северноатлантическия алианс и ще постави под съмнение плановете му за разширяване с нови държави.

Критично припомня, че на 18 март Ритър коментира резултатите от президентските изброи в Русия, като заяви че на Русия й предстои да преразгледа ролята си в многополюсния световен ред по времето на новия мандат на руския президент Владимир Путин. Според него през следващите шест години ще станем свидетели на „жизнепсособна руска икономика, която ще се преосмисли и интегрира в световната икономика“.

Lenta припомня, че по-рано Ритър допусна, че Русия ще създаде буферни зони на територията на Украйна, за да предотврати ракетни удари, като добави, че Украйна може да продължи да съществува, ако Западът не се стреми да я въоръжи с ударни системи с голям обсег.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!