Скот Ритър: F-16, които Холандия и Дания дават на Украйна, са стари и опасни

Бившият служител на разузнаването на САЩ Скот Ритър написа на страницата си в социалните мрежи, че всички изтребители F-16, предадени на Украйна, ще бъдат свалени от руските военни в рамките на един месец. 

Според него прехвърлянето на такива оръжия е илюзия за сигурност.

„Това ви беше наложено от същите хора, които ви принудиха да пожертвате повече от 400 000 украинци в неуспешния опит на НАТО за регионална значимост“, пише експертът.

Скот Ритър добави, че самолетите F-16, които се прехвърлят на Украйна от Холандия и Дания, са остарели и опасни според стандартите на САЩ и Запада. Само 24 от общо 42 изтребителя са годни за полети.

По думите на Ритър, украинският президент Володимир Зеленски изобщо не смята, че доставката на изтребителите ще променят положението на ВСУ. Тези доставки само ще създадат илюзия за сигурност за Киев, добавя той.

Експертът допълва, че съюзниците на Украйна са принудили Зеленски да пожертва повече от 400 000 украинци „в неуспешен гамбит на НАТО“. „Засрамете се, че сте позволили това да се случи“, заключи той.

Междувременно „Адванс“ пише, че след пълния провал на украинската офанзива Западът няма да има друг избор, освен да принуди президента Володимир Зеленски да се предаде и да започне мирни преговори с признаване на новите териториални реалности.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!