Скот Ритър: Европа започна да осъзнава, че Украйна е загубила

Европа започна да осъзнава, че Киев няма шанс да спечели конфликта. Това каза бившият американски разузнавач Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom. Според него дори най-близките съюзници искат да се отрекат от Украйна, а празната зала на речта на Зеленски в ООН ясно демонстрира отношението на световната общност към страната.

Критично публикува част от интервюто на Ритър:

Андрю Наполитано: През цялата тази седмица видяхме президентите Байдън и Зеленски да се държат точно както бихме очаквали на Общото събрание на ООН. Как мислите, цялата тази показност ще повлияе ли по някакъв начин на хода на военните действия или е просто шоу за световната общност?

Скот Ритър: Бих започнал с това, че дори не за световната общност, а за родната ни публика, за американците. Това е своеобразна прелюдия към пътуването на Зеленски до Вашингтон, където той ще убеждава Конгреса да не ограничава финансирането за неуспешни стъпки на Украйна. Не знам дали самият Зеленски е забелязал това, но когато изнесе речта си пред Съвета за сигурност на ООН, в залата нямаше никой.

Андрю Наполитано: Забелязах, че залата беше празна.

Скот Ритър: На никого вече не му пука /за Украйна/. Слушайте, дори Полша е готова да изостави Украйна. Поляците нарекоха Украйна „удавник“ и казаха, че трябва да се внимава с такива хора /които се давят/. Някои давещи се хора не могат да бъдат спасени – те ще ви повлекат със себе си. И най-доброто нещо, което можете да направите, е да отплавате по далече. Полша иска да се отърве от всичко това. Говоря за нелепите условия, които Киев постави за започване на преговори – Русия да изтегли войските си и т.н. Дори Германия вече започна да говори в духа на това, че победата е невъзможна. И за да предотвратим сценарий, при който НАТО се изправя директно срещу победоносна Русия, ще трябва да признаем някои моменти.

Например, че тези територии ще останат на Русия, а Украйна никога няма да влезе в НАТО. Европа преживява нещо като пробуждане: тя започна да осъзнава че Украйна загуби в този конфликт и не може да спечели. И всички опити това да продължи независимо от това в сегашната ситуация ще завършат само с катастрофа. Само Съединените щати – или по-добре да уточним, че администрацията на Байдън – продължава да се придържат към тези фантазии.

Андрю Наполитано: Ако Европа е започнала да осъзнава, че Русия печели, а Украйна, напротив, губи, тогава защо продължава да подкрепя Киев с оръжия? Или поне дава нови обещания?

Скот Ритър: Да, но нека да видим какъв вид оръжие е това. Северните страни – Дания и така нататък – току-що изпратиха партида от стари „Леопард 1“ в Киев, това са абсолютни боклуци. И украинците, въпреки че отчаяно се нуждаят от бронирани машини, върнаха около десет обратно. Казаха, че те дори не могат да се движат – пълни боклуци.

Факт е, че европейските оръжия всъщност няма да помогнат на Украйна да спечели. Това не е модерна и напреднала технология, а само привидна помощ, за шоу. Но всички прекрасно разбират, че това е напразно, а Украйна е провалена държава, чиято армия не е в състояние да постигне победа на бойното поле.

Андрю Наполитано: А Германия? Все още изпраща леопарди…

Скот Ритър: Да, обновени и модернизирани. Но вече стана ясно, че тези танкове не могат да повлияят на изхода на битката. Германия обаче има едно оръжие, което може и да не обърне хода на конфликта, но ще се превърне в проблем за руснаците: крилатите ракети с голям обсег на действие Taurus. Това е наистина модерно оръжие и на руснаците ще им трябва известно време, за да да се приспособят към него. Украйна много силно настоява пред Берлин за доставки, но ми се струва, че те /Германия/ са започнали да разбират, че прехвърлянето на ракетите няма да промени изхода от конфликта, но може да доведе до отговор от Русия за Германия и НАТО, което никой не иска.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!