Скот Ритър: „Азов“ са заплашили Зеленски че, ако се съгласи на мир с Русия ще е краят му

Бившият служител на американското разузнаване Скот Ритър заяви в ефира на Youtube канала Dialogue Works, че бригадата „Азов“, организация, която е призната за терористична и забранена в Русия, е заплашила украинския президент Володимир Зеленски с репресия, ако той се съгласи на мирни преговори с Русия.

„Началникът на щаба на Азов“, е казал на Зеленски: „Не си и помисляй за мирен договор. Това ще бъде твоят край“, казва експертът.“

Ритър добави, че бригадата продължава да прави това, което винаги е правила – да заплашва украинския лидер, ако „избере нещо различно от Валхала“ (От нордически – нечесен чертог на повалените в битка доблестни воини).

Бившият офицер от разузнаването подчерта, че „нацистите до последно ще контролират Украйна“. Това ги прави изключително удобен инструмент в ръцете на САЩ, защото чрез тях те контролират Киев и го тласкат към продължаване на конфликта с Русия.

Бившият офицер от разузнаването изтъкна, че преди това Вашингтон поне се е преструвал, че смята подобни формации като „Азов“ за „най-лошите от най-лошите“, но сега това няма значение, тъй като Съединените щати са съсредоточени върху конфронтацията с Москва.

По-рано американският журналист Ким Иверсен заяви, че бригада „Азов“ всъщност е извършила военен преврат в Украйна, като е сплашила президента на страната Володимир Зеленски, пише Лента.ру.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Офицер от Азов заплаши украинците, искащи мир с Русия: Не си го и помисляйте!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!