Скочиха срещу Макрон във Франция

от Лазар Лазаров
Емануел Макрон

Изявленията на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на войски в Украйна може да доведат до открит въоръжен сблъсък с Русия. Това мнение изрази настоящият ръководител на френската политическа партията „Национален съюз“, евродепутатът Жордан Бардела, предава ТАСС.

„Думите на президента на републиката предизвикват голяма тревога и безпокойство сред французите. Те могат да доведат до открита война с Русия“, заявява той пред френската радиостанция „France info„. Според Бардела френското население „няма интерес“ от сблъсък с ядрена сила, затова е необходимо да бъде „изключително предпазливо“ по този въпрос.

Лидерът на „Националния съюз“ отбелязва, че позицията, която Макрон заема през последните дни по отношение на Украйна, тревожи не само „много французи“, но и опозиционните партии.

Критично припомня, че по-рано ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин заяви , че Франция вече подготвя военен контингент за изпращане в Украйна, като на първоначален етап той ще възлиза на около 2 хиляди души. В същото време, по думите му, френските военни вече присъстват неофициално в Украйна, сред тях има загинали и ранени. След това френското министерство на въоръжените сили направи изявление в социалната мрежа X, че информацията, изказана от директора на руското външно разузнаване, не отговаря на действителността.

На 26 февруари Макрон заяви, че на среща в Париж с участието на представители на около 20 западни държави е била повдигната темата за възможното изпращане на сухопътни сили на западни държави в Украйна. По думите му участниците не са постигнали консенсус по този въпрос, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще. След конференцията представители на повечето страни, участващи в срещата, заявиха, че не планират да изпращат войски в Украйна и се противопоставят на участието им във военните действия срещу Русия.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!