СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Освен Лена и Никола Минчев е съставител на фалшивите документи за Кирил Петков за Корал

Още скандални данни изнесоха в bTV Асен Йорданов от сайта „Биволъ“ и председателят на сдружение „Да запазим Корал“ Атанас Русев за фалшифицирани подписи от Лена Бориславова. Към нея те добавиха и името и на бившия председател на Народното събрание, също от ПП Никола Минчев.

„Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията. Това са поредица от документи и всичките са фалшиви с фалшифицирани подписи и невярно съдържание. Те са подписани с електронния подпис на Лена Бориславова.

Входирани са в Агенцията по вписванията, за да се смени управителния съвет на сдружението „Да запазим Корал“, на което съм председател“, каза Атанас Русев.

Той добави, че е разбрал за това, след като е бил извикан в ДАНС и му е представено пълномощно с неговия подпис и от негово име за Лена Бориславова.

Той добави пред водещите, че към този момент не е познавал Лена Бориславова, не я е чувал и виждал.

„Бях изумен, когато видях, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно от мое име да се разпорежда със сдружението „Да запазим Корал“.

Според журналиста Асен Йорданов, участието за фалшифицирането на документите от Лена Бориславова се доказва по неопровержим начин от метаданните на файловете, които официално са входирани в Агенцията по вписванията.

 

 

 

„Подписите са сканирани от друг документ, не е хванат целия и се вижда, че отдолу е отрязан. От метаданните е видно, че съставителите на файловете от тази поредица са Лена Бориславова и нейния колега Никола Минчев (бивш председател на Народното събрание) в ента кантора. 

Метаданните са неопровержими и показват точното време, а то е именно 1.41 ч. в ранната сутрин на 13.05.2021 г. – ден след като Кирил Петков вече е встъпил като Министър на икономиката в първото служебно правителство на Румен Радев. По същото време са съставени и голяма част от набора на останалите фалшифицирани документи от поредицата, пише Епицентър по темата.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!