СКАНДАЛ! Европа с брадва за всички страни! Да харижем 0,25% от БВП на Зеленски. Волгин е бил против!

„Гласувах срещу поредната антируска резолюция, която мнозинството в Европарламента прие с голямо мнозинство. Основният ми мотив да не подкрепя този документ е, че той с нищо не допринася за постигането на мир. Тъкмо обратното, заложените в него идеи само увеличават риска от световна война.“ Това пише в своя профил във Фейсбук евродепутатът и говорител на новата дясна консервативна група в ЕП „Европа на суверенните нации“, Петър Волгин от „Възраждане“. Бившият журналист от БНР публикува и видео с мотивите си.

„Този документ не приличаше да е писан от депутати в Европарламента, а от някои не особено интелигентни служители на Зеленски“, казва той. 

„В нея са набутани всички възможни клишета за които можете да се сетите, които се говорят по темата през последните две години и половина, като „непровокираната агресия на Русия„, „ще подкрепяме Украйна, колкото е необходимо до нейната победа„, какво ли значи победа? А също и – „стоим твърдо зад мирния план на Зеленски„.

А какъв е този мирен план? Дори и в онази смешна конференция в Швейцария не беше обсъден въпросният „велик мирен план“, пита Петър Волгин.

Евродепутатът от „Възраждане“ коментира още, че е имало и „специални пасажи“, в които яростно осъждат унгарския премиер Виктор Орбан:

„Много му се караха на Орбан, че видите ли, как си е позволил да говори с Путин? Не се каза, че междувременно е разговарял и със Зеленски,  Ердоган и със Си Дзинпин, както и с Доналд Тръмп. Не, само за Путин ще му се караме. А Орбан е един от малкото, които правят така, че да се задвижи мирният процес за спиране на войната в Украйна.

Петър Волгин сподели още, че в резолюцията се казва, че всяка държава в ЕС трябва да отделя 0,25% от своя БВП за подкрепа на Украйна.

„Значи България да дава 0,25% от своя БВП да отделя за Зеленски и неговите хора да ги откраднат“, категоричен е Петър Волгин

„Нищо от това, което е в тази резолюция няма да доведе до мир. Напротив, с тези призиви само ще разпалват още и още военните действия. Тези хора – мнозинството от депутатите в ЕП, пък и всички големи еврошефчета те не искат да бъде сложен край на войната.

Те искат още и още война. Толкова са обладани от тази русофобска глупост, която ги тресе, че са готови да хвърлят във войната и целия европейски континент. Ето защо гласувах категорично против тази резолюция!“, заключи той.

Другите двама евродепутати от „Възраждане“ Рада Лайкова и Станислав Стоянов също са гласували „против“, каза за КритичноБГ Петър Волгин.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!