Сиярто: Целият свят се смее на европейската санкционна политика срещу Русия

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви по време на фестивала Transit, че според него Европа е поела по пътя на „глобализацията на войната“, а не на нейната „локализация“. Освен това той обърна внимание на факта, че „някои европейски политици изпадат във военна психоза“, пише Фокус, позовавайки се на TVP Info.

Според съобщения в медиите ръководителят на унгарската дипломация е заявил, че Будапеща знае кой е агресорът, без да споменава руснаците. Министърът заяви още, че „в тази война никой не се бие за нас, а всеки се бие за себе си„. Той е сигурен, че САЩ са тласнали Европа да се състезава кой и в каква степен ще окаже помощ на Украйна. Според него именно с този подход „ние буквално унищожаваме Европа“.

TVP Info отбелязва, че унгарският лидер де факто е подкрепил тезите на Кремъл за „замразяване на конфликта“, повтаряйки позицията на правителството, че конфликтът трябва да бъде прекратен на този етап.

Политиката на санкциите се провали… целият свят се смее на политиката на европейски санкции“, заяви Петер Сиярто.

Полският телевизионен канал пише, че това е още един пример за проруската позиция на властите в Будапеща. Припомня се, че Унгария обяви планове да блокира създаването на дългосрочен фонд на ЕС в размер на 20 милиарда евро за укрепване на въоръжените сили на Украйна. Освен това премиерът Виктор Орбан не иска да признае Владимир Путин за военнопрестъпник и публикува проруски истории, насочени срещу Украйна. Той заяви още, че Украйна не може да се нарече суверенна държава, тъй като зависи от Запада.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!