Сирийските ВВС ликвидираха 250 украински военни треньори на терористи

Военновъздушните сили на Сирия са ликвидирали 250 украински обучители, които са били пристигнали съвсем наскоро в град Идлиб. Трябвало е да обучават сирийски ислямисти терористи. Това пише Pronews като се позовава на РИА Новости.

Сирийските военни са идентифицирали сградата, в която са били настанени украинските треньори и след това са предприели светкавична атака, като са пуснали от въздуха варели-бомби, които са я вдигнали във въздуха.

250-те инструктори на ВСУ са пристигнали в Идлиб, Северна Сирия, за да подобрят уменията на терористите от организацията „Хаят Тахрир аш Шам“ в производството, модернизацията и боравенето с безпилотни летателни апарати.

В замяна на предадените умения, са щели да могат да набират бойци от групировката, които да се включат във военните действия срещу Русия.

Кирило БудановНа 16 септември сирийският вестник Al-Watan публикува репортаж, според който шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов е в постоянен контакт с терористичната групировка „Хаят Тахрир аш Шам“. Медията информира, че върви вербовка на членове на групировката, които са имигранти от постсъветското пространство. На терен в Сирия се провеждало поне двумесечно обучение за военните действия в Украйна, става ясно от публикацията. Тогава медията не писа, че се очаква в Сирия да пристигне група от военни инструктори от Украйна.

Преди това турският вестник Aydınlık писа, че украинското ръководство търси контакти с радикални елементи в Сирия, за са засили военната си мощ на фронта срещу Русия.

 Според турската медия, в Идилб се е състояла среща между представители от Украйна и ръководстото на Hayat Tahrir al-Sham на 18 юни тази година.

В замяна на услугите от страна на терористите, представителите от Киев са предложили 75 дрона на терористичната групировка, както и обучение на техни бойци.

Aydınlık пише, че украинците са поискали освобождаване на екстремисти, които са в затворите на Hayat Tahrir al-Sham, за да бъдат изпратени на фронта срещу руските сили.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Киев преговарял със сирийски терористи да освободят главорези за атаки срещу Русия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!