Синът на Джо Байдън бе признат за виновен по три обвинения. Може да получи 25 години затвор

Съдебни заседатели признаха сина на американския президент Хънтър Байдън за виновен и по трите обвинения за притежание на оръжие. CNN съобщи новината на 11 юни .

Байдън беше признат за виновен в лъжа за употребата на наркотици при закупуване на огнестрелно оръжие. Според заключението той е нарушил закон, който има за цел да попречи на наркозависимите да притежават оръжие.

Байдън може да получи до 25 години затвор, както и глоба до 750 хиляди долара, ако бъде осъден от съдия, отбелязва телевизионният канал. Съдът от своя страна отложи разглеждането на делото за 12 юни, сряда.

В същото време първият ден от изслушването по делото за нарушения на притежанието на оръжие от страна на Байдън приключи без присъда на съдебните заседатели. Беше отбелязано, че преди това журито е изслушало аргументите на страните в съда в Делауеър около седмица

Синът на американския лидер Джо Байдън Хънтър е обвинен в лъжа и отричане на употребата на наркотици при закупуването на пистолет Colt през 2018 г., което е нарушение.

В допълнение към делото за оръжия, той е изправен пред други девет обвинения, свързани с данъци. Хънтър трябва да се яви в съда на 20 юни за укриване на данъци за повече от 1 милион долара.

По-рано, на 11 януари, синът на настоящия президент на САЩ отказа да се признае за виновен за неплащане на федерални данъци в размер на най-малко 1,4 милиона долара. Според съда той е похарчил парите за „луксозен начин на живот“.

На 7 декември, Хънтър Байдън беше обвинен във въпросните девет обвинения в укриване на данъци между 2016 г. и 2020 г. Отбелязва се, че той е похарчил „тези пари за наркотици, ескорт услуги и момичета, луксозни хотели и имоти под наем, ексклузивни коли, дрехи и други лични вещи – накратко, за всичко, освен за плащане на данъците си.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!