Синът на Байдън получил над 5,5 млн. долара от 2017 г. до 2018 г., докато е в непрекъснат запой


Синът на американския президент Хънтър Байдън от 2017 до 2018 г. включително е получил доходи на обща стойност над 5,5 млн. долара, включително от украинската енергийна компания Burisma Holdings, въпреки че е злоупотребявал с алкохол и е вземал наркотици.

Такава информация се съдържа в проектоспоразумението на сина на Джо Байдън с разследването по делото за неплащане на данъци, предава ТАСС.

В документа се посочва, че от 2016 г. Хънтър Байдън се пристрастява към алкохола и твърдите наркотици и прекарва цялата пролет и лято на 2018 г. в „непрестанен запой“, според цитати от мемоарите му. Той продължил да получава доходи, но не успял да плати данъците си в срок, въпреки че разполагал с достатъчно средства.

През 2017 г. синът на настоящия президент „е получил малко под 1 млн. долара от компания, която е основал заедно с ръководителя на китайски бизнес конгломерат; 666 666 долара от бизнес интереси в родната му страна; около 664 000 долара от китайска фирма за инвестиции в инфраструктура; 500 000 долара под формата на хонорар на директор на украинска енергийна компания; 70 000 долара от румънска компания и 48 000 долара от международна адвокатска кантора“.

През 2018 г. Хънтър Байдън продължава да „печели прилично и да харчи неконтролируемо“, се отбелязва в документа. През този период той е получил по-малко от 2,6 млн. долара от компания, която е основал съвместно с китайски конгломерат, и от украинска енергийна компания.

В проекта не се обяснява за коя украинска компания става въпрос, като Блумбърг припомня, че синът на президента по-рано е признавал за бизнес връзки с Бирма.

Разследването срещу сина на Байдън започна през 2018 г., когато стана известно, че по това време той е имал револвер Colt Cobra и е вземал наркотици. Американското законодателство забранява на хора, които употребяват или притежават наркотици, да купуват или държат оръжие. През същия период синът на демократичния президент на САЩ игнорирал исканията на властите да плаща данъци.

Оповестените решения на прокуратурата, които позволиха на Хънтър Байдън да избегне затвора, предизвикаха буря от възмущение сред много представители на опозицията в Републиканската партия на САЩ.

По-рано Си Ен Ен съобщи, позовавайки се на представители на двете страни, че постигнатата през юни сделка между Хънтър Байдън и следствието се е разпаднала, след като съдия Мариелен Норейка е изразила загриженост относно условията на споразумението по време на съдебно заседание в щата Делауеър. Както обяснява телевизионният оператор, страните са се споразумели за условията на „ограничена сделка“, която би допуснала възможността за допълнителни обвинения срещу Хънтър Байдън, който възнамерявал да признае за укриване на данъци. Както уточнява агенция „Асошиейтед прес“, съдията не е одобрил ревизираната сделка, като е дал на страните още 30 дни за обсъждане. Синът на американския президент все още не е признал вината си, като от прокуратурата отбелязват, че разследването срещу него продължава.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!