Симеон Миланов за Дълбоката държава, победата на Тръмп, краха на долара и последният бастион на ултралибералния глобализъм – България

Фейсбук

Дълбоката държава в САЩ вероятно се чувства неудобно от предстоящата победа на Доналд Тръмп. Най-малкото, защото бившият президент (който ще е и бъдещ, ако нещо не му се случи) обеща да отвори засекретените документи във връзка с убийството на Кенеди, както и атентата от 11.09.2001 година. Със сигурност ще се появят доста интересни факти. Отделен е въпросът, че ултралибералните глобалисти въобще няма да се примирят нито с Тръмп, нито с който и да било патриот в зоната, която е останала под техен контрол (Северна Америка, Европа, Япония и някои други точки). И именно поради това не изключвам на Тръмп да му се случи случка. В САЩ имат традиция с убийството на президенти: Линкълн, Маккинли, Гарфилд и Кенеди.

В стремежа си да възпрат възхода на тръмписткото движение, глобалистите вече прибягват до открити репресии, включително нелепите присъди във връзка с предполагаемия подкуп, даден от Д. Тръмп на порно звездата Сторми Даниълс. Ще извадят всичко, което могат, за да го спрат. Както се опитаха да убият или предупредят словашкия премиер Фицо, и както редовно заплашват Орбан.

Истината е, че доларовата хегемония вероятно ще държи още не повече от десетина години, а външният дълг на основната база на глобалистите – САЩ, ще изпаднат в невъзможност да обслужват външния си дълг някъде към 2033-2034 година.

Според икономисти тогава само плащането на лихвите по дълга ще излиза по 2 трилиона долара годишно. Отделно, че човешкият потенциал на САЩ спада от гледна точка на образованието, което самите либерали съсипват (ех този Харвард!).

американски войнициВъв Въоръжените сили също има сериозни проблеми. В пехотата, флота и бреговата охрана са понижили физическите, психически и интелектуални критерии за прием. Само авиацията и морската пехота „държат фронта“ с високи критерии за прием. Нещо повече, според американските военни експерти, има остър недостиг на сержанти и нисши офицерски кадри. Вече от няколко години има проблем с набирането на военни в САЩ, като от тази година допълнително се орязват 24,000 позиции в армията, просто защото не могат да бъдат запълнени.

За Европа дори не си струва да се коментира. Деиндустриализирана, „позеленена“ и честно казано, дебилизирана, тя не е в състояние да е конкурентна на източните и южни сили. Днес Старият континент зависи изцяло от САЩ за своята отбрана, а икономически се осакатява от ден на ден.

Именно по тези, а и други причини, глобалистите не могат да си позволят още един мандат на Тръмп, защото това ще забави цялостните им планове, а към 2033-2034 година ще е невъзможно те да бъдат реализирани. На всички им е ясно, че след десетилетие Китай ще превъзхожда САЩ и Европа в почти всяко направление.

Дори Русия, на която се подиграваха, че е „снежна Нигерия с ядрени глави“, днес е четвърта икономика по БВП (ППП), задминавайки Япония и притежава най-опитната армия в света (заради СВО). Други средни и кандидат-велики сили като Турция, Индия, Иран, Саудитска Арабия, Египет, Бразилия и прочее, все повече започват да провеждат самостоятелна политика, която е подчинена на националните им интереси, а не на ултралибералния дневен ред. Показателно е, че Анкара изяви интерес да се присъедини към БРИКС+.

Разбира се, по всичко изглежда, че последният бастион на ултралибералния глобализъм ще бъде България, където изглежда, че всички са доволни и щастливи да си избират на първите три места партии, които са за участието и намесата ни в украинската война, за джендърната идеология, федерализацията на ЕС, атомизацията на обществото, унищожаването на всички традиционни ценности и налагането на квази-феодална корпоративна власт, която да подмени държавността

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!