Сикрет сървис арестува мъж в лудница в САЩ. Искал да коли Байдън

Мъж от Флорида е бил арестуван заради смъртни заплахи срещу президента Байдън, съобщиха американските прокурори в сряда, пише Axios. Новината е потвърдена от сайта на прокуратурата на Флорида, показа проверка на КритичноБГ.

След опита за убийство на бившия президент Тръмп на митинг в Пенсилвания в събота страховете на законодателите от политическо насилие се задълбочиха на фона на период на нарастващи заплахи срещу избрани длъжностни лица, пише Axios

Според съдебните документи 39-годишният Джейсън Алдей от Куинси е обвинен в отправяне на заплахи срещу Байдън и федерални служители.

Любопитното в случая е, че той е отправял заплахите от… психиатрично заведение в Талахаси, Флорида, и то в публикации в социалните мрежи.

Агент на Сикрет сървис на САЩ разпитал Алдей на 1 юли, след като служител в заведението, където обвиняемият е бил пациент, се свързва с него по повод твърденията на Алдай,

че не харесва Байдън и иска „да го убие, да му пререже гърлото“.

Според съдебните документи Алдей отрича да е отправял заплашителни изявления по адрес на Байдън.

Няколко дни по-късно Сикрет сървис открива няколко публикации в социалната мрежа „Х“, бившата Туитър от акаунт, който агенцията твърди, че е идентифицирала като този на Алдей, съдържащи заплахи за убийство на президента и множество публикации, в които се използват расови обиди срещу агента на Сикрет сървис, който го интервюира.

„Здравето на Джо Байдън бързо се влошава. Изобщо не се справя много добре. Трябва ли да го довърша?“, гласи един от постовете, твърдят прокурорите.

Алдай е обвинен в отправяне на заплахи срещу президента и отправяне на заплахи срещу федерални служители, се казва в изявление на прокуратурата на САЩ, Северен окръг Флорида.
Наредено е той да бъде задържан в очакване на съдебния процес.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!