Сикрет сървис си измиха ръцете: Не сме виновни ние, а местната полиция

Сикрет сървис обвини местната полиция, че не е успяла да обезопаси покрива, от който стрелецът Томас Матю Крукс се е опитал да убие бившия президент Доналд Тръмп, настоявайки, че той е бил извън периметъра, който федералната агенция е натоварена да охранява.

Вместо това за обезопасяването и патрулирането на територията на която се намира фабриката AGR International Inc (от чиито покрив стреля Крукс) – намираща се на около 120 метра от сцената, на която Тръмп говореше в събота – била отговаряла местната полиция на Пенсилвания, заяви представителят на Сикрет сървис Антъни Гулиеми, според New York Times.

Тайните служби са имали за задача да покрият само и единствено територията, на която се е провеждал митингът на Тръмп, който е доста малко пространство. Докато местната полиция е била отговорна да следи и охранява района извън митинга.

Но съседите, живеещи в близост до фермерския площад на който се проведе митинга, разказват пред The Post, че в дните преди или по време на митинга не са били посетени от никакви правоохранителни органи – местни или федерални. Не са имали и телефонно обаждане.

„Никой не се е свързал с мен. Никой. Никой не ми се е обаждал, никой не е спирал тук“, казва Валери Фенел, чийто дом е с гръб към панаирната площи и се намира точно срещу фабриката от покрива на която е стреляно.

И не само Фенел не е била потърсена от органите на реда – тя казва, че целият квартал е бил озадачаващо необезпокоен от органите на реда въпреки близостта им до територията на митинга.

„Вчера говорих със съседите си и никой от тях не беше получил обаждане. Или посещение“, казва тя.

Очевидно пропуските са продължили и по време на митинга, заключва медията.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!