Ще падне ли Одеса? Мъск прогнозира

Илон Мъск

Трагична загуба на живот за Украйна бе да атакува по-голяма армия (на Русия), която имаше отбрана в дълбочина, минни полета и по-мощна артилерия, когато Украйна нямаше превъзходство във въздуха! Всеки глупак би могъл да предвиди това.

Това написа в X, бивш Туитър американският милиардер Илон Мъск за войната в Украйна. Моята препоръка преди година беше Украйна да се укрепи и да приложи всички ресурси за отбрана. Дори тогава е трудно да се задържи територия, която няма силни естествени бариери. Няма шанс Русия да завземе цяла Украйна, тъй като местната съпротива ще бъде изключителна на запад. Но Русия със сигурност ще спечели повече земя, отколкото има днес, счита той.

Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече територия ще спечели Русия, докато не стигне до Днепър, който е труден за преодоляване. Но ако войната продължи достатъчно дълго, Одеса също ще падне.

Дали Украйна ще загуби целия си достъп до Черно море или не, според мен остава истинският въпрос. Препоръчвам споразумение чрез преговори, преди това да се случи, заключи в поста си той.

КритичноБГ припомня, че на 17 март Илон Мъск заяви, че Украйна ще загуби още повече хора и територии, ако не започне преговори. Прогнозата си той направи в публикация на платформата X. Мъск е особено активен в последно време с публикации, които се отнасят за постигане на мир и прекратяване на войната на територията на Украйна.

„Колкото по-дълго няма мир там, толкова по-зле е за гражданите на Украйна: повече хора ще загинат и повече територии ще бъдат загубени“, каза бизнесменът. Предприемачът също изрази мнение, че въоръжените сили на Украйна изпращат хора на фронта „напразно“.

Преди това Мъск се съгласи с мнението, че украинският конфликт е изчерпал военните резерви на САЩ. Мъск също оцени негативно украинската контраофанзива. Бизнесменът подчерта, че настъпателните операции не са донесли нищо на страната, а само са я отслабили.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!