Ще удряме Бейрут, Йемен и навсякъде, където е необходимо, закани се Нетаняху

Бенямин Нетаняху, премиер на Израел

Израел ще се противопостави твърдо на всяка заплаха от страна на Иран и неговите поддръжници, включително в Бейрут и Йемен, заявиха в неделя министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху и министърът на отбраната им Йоав Галант, докато международната общност се опитва да предотврати мащабна иранско-израелска война, пише The Jerusalem Post.

„Иран и неговите слуги се стремят да ни обкръжат в задушаваща терористична мрежа. Ние сме решени да се противопоставим на тях на всеки фронт и на всяка територия – близка и далечна“, заяви Нетаняху на държавна възпоменателна церемония.

„Всеки, който се опитва да ни навреди, ще плати много висока цена“, каза Нетаняху, повтаряйки думите, които Галант беше изрекъл часове по-рано.

„Нашата готовност по отношение на отбраната е висока, било то по земя или по въздух“, заяви Галант.

„Нашата дълга ръка нанася удари в ивицата Газа, в Йемен, в Бейрут, навсякъде, където е необходимо“, подчерта Нетаняху.

„Нашата ръка ще се протегне, когато дойде време за мир, към всеки, който иска да установи мирни отношения с нас. Вярвам, че това ще бъде така – защото мир се сключва със силния, а не със слабия“, заяви той.

Съединените щати преместиха самолетоносач в региона с оглед на повишената заплаха, последвала двойното убийство на командира на Хизбула Фуад Шукр в Бейрут и на политическия лидер на Хамас Исмаил Хания в Техеран.

Израел пое отговорност за убийството на Шукр, но не и за това на Хания. Широко разпространено е мнението, че Израел е отговорен за убийството и на последния, а Техеран се закле да отмъсти за смъртта му, обвинявайки Израел, че е преминал всички червени линии и е нарушил суверенитета му.

Корпусът на гвардейците на Ислямската революция заяви, че отмъщението на Техеран ще бъде „сурово и в подходящото време, място и по подходящ начин“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!