Ще арестуват ли Тъкър Карлсън заради интервюто му с Путин?

Тъкър Карлсън

Американският журналист Тъкър Карлсън заяви на 27 февруари, че е бил предупреден за възможно задържане в Съединените щати, след като е интервюирал руския президент Владимир Путин.

„Адвокатите ми, преди да отлетя (за Русия. – бел. ред.) <…> казаха, че ако направя това, ще бъда задържан от правителството на САЩ за нарушаване на санкциите“, каза Карлсън в подкаст в YouTube канала на блогъра Лекс Фридман.

Както уточни Карлсън, адвокатите му са посочили, че въпросът за евентуалното му задържане зависи от това, какво ще пита Путин, както и от характера на отношението му към руския лидер.

КритичноБГ припомня, че интервюто на Путин с Карлсън беше публикувано на 9 февруари. Продължителността му беше повече от два часа. По време на срещата Путин разказа на журналиста как се е оформила Киевска Рус, а след това и единната руска държава със столица в Москва, а също така посочи предпоставките за развитието на украинизацията и национализма на територията на Украйна.

Президентът на Руската федерация отговори и на въпроси относно НАТО, САЩ, Китай, взривяването на „Северен поток“ и др.

Карлсън отлетя за Русия на 3 февруари. Визитата му в Москва предизвика противоречива реакция в САЩ. Членът на Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн каза, че американските власти се притесняват от интервюто.

В същото време американският журналист и политически коментатор Джаксън Хинкъл прогнозира, че разговорът на президента с американец ще стане най-популярният запис в историята поради страха на управляващите елити на Съединените щати.

Много западни политици и експерти оцениха високо интервюто, като изтъкнаха голямото му значение за подчертаване на позицията на Руската федерация за западната публика. Например лидерът на партията на френските патриоти Флориан Филипо нарече разговора на Путин с Карлсон шамар за медиите на страните от НАТО. Той подчерта, че след интервюто хората на Запад са разбрали, че „системата“ и медиите ги мамят две години по отношение на конфликта в Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!