Шойгу в отчет: Обещаните на Киев F-16 ще ги свалим до 20 дни

Украйна търпи поражения въпреки доставката на нови оръжия, а обещаните й F-16 ще свършат (ще бъдат свалени) за 20 дни при сегашните темпове на работа на руската противовъздушна отбрана. Това заяви ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу по време на конферентна връзка в министерството.

Министърът подчерта, че силите на Киев се изтощават при неуспешни атаки, и говори за обучението на младши специалисти за руската армия и за завършването на северния внос в полза на военните.

ТАСС събра основните тези на речта на Шойгу. Представяме ви ги без съкращения:

За поражението на Киев
„Украинските въоръжени сили правят неуспешни опити да атакуват нашите бойни рапределения в Запорожкото, Донецкото и Херсонското направление. Тези отчаяни действия на противника водят до тежки загуби сред военнослужещите от украинската армия„.

Силите на Киев се изтощават, а украинската армия е деморализирана: „Въпреки доставките на нови видове оръжия на НАТО, киевският режим търпи поражение.“

Руските войски продължават да „водят активна отбрана“ и „напредват, заемайки по-благоприятни линии и позиции“.

За това колко бързо ще свършат самолетите F-16

През последния месец руските сили за противовъздушна отбрана са унищожили повече от 1400 средства за въздушно нападение, включително 37 самолета и шест оперативно-тактически ракети АТАКС.

Като се има предвид това, обещаните на Киев изтребители F-16 няма да издържат дълго: „Това са около 20 дни работа“.

Относно обучението на младши специалисти

Широкото използване на високотехнологични оръжия изисква увеличаване на броя на военния персонал, способен да ги използва ефективно: „Като част от тази задача тази година бяха обучени повече от 93 000 специалисти. Повече от 25 хил. от тях са предназначени за допълнително окомплектоване на войскови групи, както и на новосформирани формирования и военни части„.

Завършване на северния внос
Доставката на товари за частите в Далечния север и други труднодостъпни райони е напълно завършена: „Доставени са над 76 хил. тона храни, облекло и медицинско оборудване, въоръжение, бензин, масла и смазочни материали и котелно гориво.
Отдалечените гарнизони са снабдени с всичко необходимо „за автономно функциониране в продължение на година и половина“.

Военните продължават да отстраняват и щетите, нанесени на околната среда в Арктика – от началото на проекта са извозени над 31 000 тона метален скрап.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече