Шойгу съобщи, колко украинци са загинали от началото на 2024 г.

от Лазар Лазаров

Общите загуби на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от началото на годината възлизат на над 71 хиляди души, унищожени са 11 хиляди оръжия, включително 4 танка Abrams, 5 танка Leopard, 27 пехотински бойни машини  Bradley и 11 ПВО ракетни установки, включително 5 Patriot. Това съобщава руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предава ТАСС.

„От началото на годината са унищожени 4 танка Abrams и 5 Leopard, 27 машини Bradley, 6 пускови установки HIMARS, 11 пускови установки на зенитно-ракетни системи, включително 5 Patriot. Като цяло загубите на Въоръжените сили на Украйна за този период, тоест от началото на тази година, надхвърли 71 хиляди души и 11 хиляди единици различни оръжия. Това е почти 3 пъти повече от броя за същия период на миналата година“, отбелязва Шойгу на заседание на колегията на руското министерство на отбраната.

Той уверява, че обединените войски ще продължат да надграждат постигнатите успехи и да увеличават огневото въздействие върху обектите на противника.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че  хакери от групировката „Берегини“ са публикували документи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които предоставят обстоятелствата на унищожаването на американските танкове „Abrams“ от руските военни. Отбелязва се, че само за няколко дни украинските войски са загубили два танка и една баражна машина. Още един танк е бил повреден, но украинското министерство на отбраната отказа да признае случилото се.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!