Шолц се сдобил с изключително унизителен прякор в САЩ

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Във Вашингтон германският канцлер Олаф Шолц е наричан „кучето“ на президента на САЩ Джо Байдън, съобщава германското издание Welt, цитирано от News.ru.

Според информация на медията този прякор е бил даден на германския лидер в Държавния департамент. Авторите подчертават, че Байдън вече си има две немски овчарски кучета.

Американски дипломати, на които се позовава Welt, характеризират отношенията между Байдън и Шолц като „безпрецедентно добри“ и „фантастични“. Източниците отбелязват, че германският канцлер е единственият световен лидер, който има честта да бъде поканен в Овалния кабинет за трети път, откакто Байдън пое президентския пост.

Журналистите отбелязват, че между Байдън и Шолц има редица прилики, които според авторите може би са допринесли за тяхното приятелство. Например и двамата са започнали политическата си кариера, защитавайки правата на работническата класа, и нито един от двамата не е талантлив оратор.

Политологът Питър Раф отбелязва, че Шолц „обича да се крие“ зад Байдън. Според него това се забелязва по въпросите за доставката на танкове и ракети за Украйна.

По-рано Шолц по време на среща с Байдън нарече „нелепо“ интервюто на руския президент Владимир Путин пред американския журналист Тъкър Карлсън. Германският канцлер заяви, че руският лидер „казал много лъжи“ относно причините за конфликта в Украйна.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!