Шолц съзря и мир… с връщането на руснаците?

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че изтеглянето на руските войски е условие за започване на мирни преговори за ситуацията в Украйна. Мнението си той сподели на 17 септември по време на реч на федералния конгрес на профсъюза „Верди“.

Според него това трябва да бъде „разпоредено“ от руския президент Владимир Путин.

В същото време Москва многократно е подчертавала, че е готова за преговори, когато Киев им наложи забрана на законодателно ниво.

И така, Путин на пленарната сесия на СИФ във Владивосток на 12 септември заяви, че самият Киев трябва да каже за готовността си за преговори с Москва. Тогава руският лидер посочи, че Руската федерация не може да спре военните действия едностранно, наблюдавайки настъплението на противника.

Ден преди това говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също припомни, че Путин многократно е говорил за готовността на Русия да постигне целите си чрез дипломатически средства.

Той посочи, че именно украинската страна е напуснала масата за преговори с Русия. Освен това, според него, в момента идват повече усилия от Москва за разрешаване на конфликта.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече