ПРЕДИЗБОРНИ НОМЕРА! Шолц реши да депортира афганистански мигранти – престъпници!

Германският канцлер Олаф Шолц обеща да затегне миграционната политика, като промени правилата за депортиране от Германия. Сега прославянето и публичната подкрепа на тероризма може да стане основание за експулсиране от страната. Изявлението на Шолц последва възмущението от видеозаписа от клането в Манхайм.

Всеки, който прославя тероризма, е против всички наши ценности и трябва да бъде депортиран, каза Олаф Шолц

По време на речта си пред Бундестага Шолц също така отбеляза, че Германия ще направи възможно депортиране за тежки престъпления в страни като Афганистан и Сирия. Преди това депортирането в тези страни беше невъзможно, тъй като Германия призна политическата ситуация в тези държави като твърде опасна за подобни мерки.

Миналата седмица афганистански мигрант нападна с нож протестиращи в Манхайм.
На 31 май 25-годишен афганистанец нападна участници в антиислямистки митинг на движението Pax Europa в град Манхайм. Той намушка шестима души, включително полицай, след което беше застрелян от органите на реда.

Записът, който се разпространи в социалните мрежи, показва: в момента, в който полицай задържа погрешка невинен мъж, въоръжен мъж нанася няколко прободни рани в областта на главата на униформения

Веднага след нападението пострадалият е бил опериран по спешност и е бил поставен в изкуствена кома, но полицаят почина от раните си.

Консервативният политик и ислямистки критик Майкъл Щюрценбергер също беше ранен при клането. Според Bild извършителят първо го е ранил . Минувачи се опитали да задържат нападателя, но той се измъкнал от ръцете им и нападнал полицай.

След атентата в града бе обявен 14-дневен траур.

На 5 юни отново се случи нападение в Манхайм. Неизвестен намушка политик от „Алтернатива за Германия“.

Клането в Манхайм предизвика дебат за депортиране
След атаките германският канцлер започна да настоява за преразглеждане на миграционната политика и въвеждане на мерки, включително затягане на правилата за депортиране.

След нападението в Манхайм федералният министър на вътрешните работи Нанси Фесер изрази намерението си да изясни „възможно най-скоро“ въпроса дали сериозни престъпници с афганистански паспорт могат да бъдат депортирани. Тя се застъпи за това „хората, които представляват потенциална заплаха за сигурността на Германия“, да бъдат депортирани възможно най-бързо.

В речта си пред Бундестага Шолц каза, че германското вътрешно министерство вече преговаря със съседите на Афганистан за извършване на депортации на практика. В същото време координирането на този въпрос със самия Афганистан, където сега управляват талибаните, може да създаде трудности за Германия. Германският външен министър Аналена Бербок зададе въпроса: „Как можем да си сътрудничим с ислямистки терористичен режим, с който нямаме никакви отношения?“

Министърът на вътрешните работи на провинция Тюрингия Георг Майер в отговор на тези опасения даде пример с Пакистан, който също се противопоставя на сегашното правителство на Афганистан, но депортира в тази страна онези, които представляват заплаха за националната сигурност.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!