Без да му мигне окото! Шолц: Пак ще се кандидатирам за канцлер!

Германският лидер Олаф Шолц е убеден, че отново ще бъде кандидат на своята лявоцентристка партия за федерален канцлер на следващите парламентарни избори догодина, въпреки удара, който понесе при неотдавнашното гласуване за Европейски парламент, предаде ДПА.

В днешно интервю за телевизия А Ер Де, запитан дали е сигурен, че ще е кандидатът на социалдемократите за канцлер на изборите през 2025 г.,

той отговори с кратко „да“, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Шолц все пак призна, че неговата Германска социалдемократическа партия

се е представила незадоволително (всъщност тя катастрофира исторически, бел. ред.),

както и другите двама партньори в управляващата коалиция – „зелените“ и свободните демократи, на изборите за Европарламент на 9 юни.

Трите политически сили заедно събраха по-малко от една трета от подадените гласове във федералната република.

Шолц обаче каза, че не бил подкрепял призивите за иницииране на вот на доверие за правителството му в парламента и заяви, че няма да свиква предсрочни избори.

„Фактът е, че правителството има мнозинство в парламента. Тази седмица прокарахме закони в Бундестага и имаме мандат да ги реализираме и да си вършим работата. Това и правим“, каза Шолц, интервюиран преди да си тръгне от форума на Г-7 в Италия.

Дясноцентристката опозиция на германските християндемократи излезе начело на изборите за Европарламент, а крайнодясната „Алтернатива за Германия“ също подобри резултата си, припомня ДПА.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!