Spiegel твърди, че Шолц избягвал Лавров на Г-20

През първия ден от срещата на върха на Г-20 в Индия германският канцлер Олаф Шолц избегна общуването с руския външен министър Сергей Лавров. Списанието Der Spiegel пише за това.

Както уточнява изданието, германският политик не е стиснал ръката на Лавров и не е разменил поздрави. Коментирайки изказванията на руския външен министър по време на първата работна сесия на срещата на върха, германският канцлер заяви, че това са обикновени събития и се съмнява, че някой в залата ги е приел сериозно.

По-рано стана известно, че в заключителната декларация лидерите на страните от Г-20 се противопоставят на използването на ядрени оръжия.

Конфликтът застрашава световната продоволствена и енергийна сигурност, както и веригите за доставки, макрофинансовата стабилност и икономическия растеж, заявиха участниците.

КритичноБГ припомня, че украинското министерство на външните работи изрази вчера недоволство от частта от заключителната декларация на срещата на върха на Групата на 20-те (Г-20) относно украинската криза, тъй като тя не съдържа антируски формулировки в полза на Киев. Съответният пост се появи във Facebook на представителя на украинското външно министерство Олег Николенко.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!