Шолц: Факт е, че има много граждани, които не са съгласни, че подкрепяме Украйна, но нямаме алтернатива

Германският канцлер Олаф Шолц коментира в предаване отношението на Германия към войната и подкрепата ѝ за Украйна с оръжие, което е довело до настоящия резултат на изборите, при който неговата партия е със съкрушителна загуба, както и че много от сънародниците му не одобравят политиката му и искат мир с Русия. Откъс от интервуто бе публикувано в Za_PraVda:

„Искам веднага да засегна една тема, защото не смятам, че трябва да я пренебрегваме. Факт е, че има много граждани, които не са съгласни, че подкрепяме Украйна, които също така не са съгласни, че сме наложили санкции на Русия. И това, наред с други неща, се вижда в резултатите от изборите. Но според мен няма алтернатива на това да променим това сега.

Като основание за Шолц Германия да продължи да следва същата политика е, че с обявяването на война от страна на Рясия към Украйна се е стигнало да нарушаване на границите на втората и завземане на територии от страна на РФ:

Разбирането, че границите не могат да бъдат премествани със сила, което сме имали в продължение на десетилетия, беше отменено от Русия. Така че ще трябва да продължим да се стремим към това.

На въпрос на водещия, дали хората на Изток (Източна Германия, където Алтернатива за Германия, която и противник на войната има изключително висок резултат№ биха разбрали тези аргументи, Шолц отговаря:

Малко ме дразнят някои от въпросите. Не тези, които ми задавате сега, а някои от тези, които съм чувал. Защото през последните две години ме питаха само дали трябва да направим повече, дали не съм прекалено нерешителен.

Винаги съм бил за благоразумието и за това да се уверим, че използваме всяка възможност за мирно развитие, което не е предателствво към Украйна. И продължавам да се придържам към това мнение. Видяхме, че можем да постигнем нещо и чрез мирната конференция (в Швейцария), например…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!