Шолц бързо каза ще праща ли войници срещу Русия

Олаф Шолц

В конфликта в Украйна няма да участват нито германските военни, нито войските на НАТО. Това съобщи на 29 февруари германският канцлер Олаф Шолц.

„Няма да допуснем ескалация, тоест въоръжен сблъсък между Русия и НАТО. И това, което току-що повторих и изясних още от самото начало: на украинска земя няма да има нито германски военни, нито войници на НАТО, защото в противен случай това би довело до такава опасност“, каза Шолц.

Той подчерта, че остава верен на тази гледна точка.

Освен това по-рано същия ден министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза на изслушване в Конгреса, че НАТО ще трябва да влезе в конфликт с Руската федерация, ако спечели в Украйна. Според него Русия няма да спре дотук, ако Украйна бъде победена, а оценките за развитието на конфликта са тревожни.

След думите на шефа на Пентагона, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова попита за характера на изявленията на Остин и ги нарече безумни.

Сенаторът, заместник-секретар на Генералния съвет на Единна Русия Сергей Перминов отбеляза, че думите на Остин вероятно са насочени към вътрешната публика в САЩ и трябва да се възприемат като „пропагандно клише“. Но ако разговорите за конфликт с Руската федерация са латентна заплаха, то възниква въпросът за адекватността на американския министър, каза Перминов.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!