Шести щат в САЩ се надига да се отцепи

Движението NHEXIT, което защитава независимостта на американския щат Ню Хемпшир, отхвърля властта на правителството на страната и обяви желанието си да стане „свободна и просперираща страна“, пише Newsweek.

Активисти казват, че САЩ са на ръба на фалита заради 2,5 милиона бюрократи във Вашингтон, които не са избрали. Те също така обвиниха федералните власти в потъпкване на правата на жителите на Ню Хемпшир.

Трябва да си върнем нашето [независимо и отделно] правителство и да работим, за да гарантираме, че правата и основните нужди на жителите са защитени “, каза лидерът на NHEXIT Карла Гьорлике.

„Във Вашингтон има 2,5 милиона неизбрани бюрократи и те са отговорни за довеждането на нацията до ръба на фалита. Не само това, но те източват пари от портфейлите на данъкоплатците всяка година, потъпквайки правата на гражданите на Ню Хемпшир “, каза още тя. 

Тексас, Калифорния, Аляска, Луизиана и Флорида също се стремят към отделяне от Съединените щати. Тези щати имат свои собствени движения за независимост.

По-рано германският политолог Александър Рар каза, че някои страни може да мислят за напускане на Европейския съюз. Експертът подчерта, че Съюзът вече не е толкова привлекателен за другите държави, колкото беше преди 30 години. Според него черни облаци са надвиснали над ЕС, тъй като социалната и икономическа ситуация в Европа показва много да се желае.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!