Шефовете на ЦРУ и МИ-6: Възхищаваме се на украинската устойчивост, храброст и… елегантност

Шефовете на американското разузнаване ЦРУ Бил Бърнс и на английското МИ-6 Ричард Мур излязоха с обща статия във Financial Times по повод 75 години съвместна работа.

По думите им сътрудничеството на двете служби в момента е на фона на една оспорвана международна система, в която САЩ и Великобритания били изправени пред безпрецедентен набор от заплахи.

Още в началото двамата шефове уверяват, че са заедно в „съпротивата срещу настъпателната Русия и агресивната война на Путин в Украйна.“

Те споделят, че били „предвидили“ войната да се случи и предупредили света за това. Освен това двамата шефове на службите споделят, че били разсекретили „внимателно“ някои от тайните си, за да информират страните за това, което предстои да се случи като военни действия.

„Путин няма да успее да унищожи суверенитета и независимостта на Украйна. Действията на Русия са грубо нарушение на Устава на ООН и на световните норми“, пишат Бърнс и Мур.

Не става ясно, дали двамата шефове на службите си спомнят, че Русия вече завладя немалка част от Украйна, което някак не се вписва във вричането им в ненарушимия украинския суверенитет.

Те не казват и дума за военното нахлуване на Киев в Курск, дали се вписва в Устава на ООН.

За сметка на това, главите на ЦРУ и МИ-6 обещават да помагат на партньорите си от Киев с разузнаване и се възхищават не само на устойчивостта им, но е на… елегантността им.

„Ще продължим да помагаме на нашите смели и решителни партньори от украинското разузнаване. Гордеем се, че го правим, и се възхищаваме на украинската устойчивост, иновативност и елегантност. Този конфликт показа, че технологиите, използвани заедно с изключителна храброст и традиционни оръжия, могат да променят хода на войната.“

Мур и Бърнс твърдят още, че продължавали да работят заедно, за да прекъснат „безразсъдната кампания за саботаж в цяла Европа, която се води от руското разузнаване, и циничното използване на технологиите за разпространяване на лъжи и дезинформация, предназначени да вбият клин между нас.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!