Шефът на тайните служби на Украйна Буданов се изпари. След него и Сирски

Кирило Буданов

Над 2 месеца от шефа на Главното разузнавателно управление /ГРУ/ на Украйна Кирил Буданов няма нито вести, нито кост. За това обръщат внимание редица руски медии. Те напомнят, че преди повече от 60 дни тай често се включваше с коментари пред медиите и в социалните мрежи, докато в момента е пълна тишина от негова страна

Сайтът Цариград твърди, че Кирил Буданов е арестуван по подозрение за готвено покушение над президента на страната с изтекъл срок Владимир Зеленски.

Първоначално тази информация се е появила в Телеграм канала INSIDER-T.

Списващите канала не твърдят в прав текст, че Буданов е вкаран зад решетките, но подозират, че е бил задържан от силите за сигурност.

Не се изключва и друга вероятност, че зад мълчанието на шефа на Главното разузнаванелно управление на Украйна стои изземването на всичките му правомощия, което по същество означава, че е разжалван.

Още по-любопитното е разследването на канала, че ГРУ няма никакво участие в планирането на боевете на Въоръжените сили на Украйна в руската Курска област. Това е повече от необичайно, защото именно тайните служби активно работят във всяка една военна операция в синхрон с военното ръководство. ГРУ не взима участие и в останалите боеве в зоната на Специалната военна операция, както Русия нарича войната в Украйна.

Същевременно проверка на КритичноБГ потвърди, че твърдението на сайта Цариград не е съвсем коректно. Медията твърди, че от началото на лятото Буданов не се е появявал и не е писал нищо в профилите си в социалните мрежи. Последната информация при нас датира от 7 август, която е свързана с шефа на тайните украински служби. В нея се позоваваме на новина от списание Forbes, според което шефът на тайните служби на Украйна е бил на среща с възпитаници на киевското училище по икономика.

Пред тях той прогнозира, че основният натиск от страна на руските войници ще се забави и ще спре до месец и половина – два. Очевидно, че или е излъгал без да му трепне окото, или ми е лоша информацията от подчинените му разузнавачи. Към този етап не само не се е забавила атаката на руснаците, а и в темповете си тя се е удвоила.

Ген. СирскиСлед публикацията за изчезването на Буданов от информационното поле от доста време, Цариград публикува още един материал за изчезването на шефа на ВСУ Александър Сирски.

Този път журналистите от сайта се позовават на наблюдение на Олег Соскин, бивш съветник на експрезидента на Украйна Леонид Кучма. Той олръща внимание, че след сериозният пробив на руснаците на фронта на СВО Сирски не е обелил и една дума пред медиите, като подозрението е, че и той е бил принудително „скрит“.

Дали това е така, предстои да разберем.

Припомняме, че в началото на този месец шест министри от кабинета на Зеленски хвърлиха оставки. Всичките се спрягат за прозападни.

Сред тях беше и министърът на външните работи на страната небезизвестният Дмитро Кулеба.

Рокадите съвсем не са случайни, както и изчезването на ключови фигури около президента им. Очевидно е, че нещо се случва по върховете в Киев.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!