Шефът на Федералния резерв на САЩ: Не може да поддържаме това ниво на дефицит още дълго време! ВИДЕО

Председателят на Федералният резерв на САЩ Джеръм Пауъл заяви на официално събитие пред публика, че е невъзможно вече да се поддържа сегашното ниво на американския дълг. 

„Проблемът не е в това, че нивото на държавния ни дълг е неустойчиво – проблемът е, че пътят, по който вървим, е неустойчив и това не подлежи на съмнение. И ми се струва, че това е проблем на най-високо ниво. Много висши служители вече говорят за него. И това трябва да бъде в центъра на нашето внимание в бъдеще – как да се върнем на пътя на устойчивото развитие“, категоричен е Пауъл.

По думите на Джеръм Пауъл, по-добре е САЩ да направят „нещо“ по-рано, отколкото по-късно. КритичноБГ обръща внимание, че той не указва механизмите за постигане на тази цел, а именно – орязване на държавните разходи или вдигане на лихвения процент. Втората мярка може да има обратен ефект, защото по този начин се вдига и лихвата по дълга.

„Защото не можеш да поддържаш това ниво на дефицит дълго време. Трудно ми е да говоря за време, но в дългосрочен план рано или късно ще трябва да направим нещо. И е по-добре по-рано, отколкото по-късно.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!