Шеф на руска социална мрежа ще бъде сменен вероятно с встъпването на Путин на поста

Главният изпълнителен директор на руската социална мрежа VK (ВКонтакте) Владимир Кириенко може да напусне поста си след встъпването в длъжност на руския президент Владимир Путин, което е насрочено за 7 май. За това пише The Bell*, позовавайки се на източници, близки до компанията и запознати с нейното ръководство.

Според един от източниците на The Bell*, причината за напускането на Кириенко от компанията може да е конфликт със старшия вицепрезидент на VK по медийна стратегия и развитие на услугите Степан Ковалчук. Събеседник, близък до VK, твърди, че между Кириенко и Ковалчук ​​е имало публични кавги и по-специално последният е искал свобода в действията си в компанията.

Според събеседниците на The Bell* именно 29-годишният Степан Ковалчук ​​може да заеме мястото на Кириенко-младши в случай на оставка. Изданието пише, че смяната в ръководството на холдинга ще стане едновременно с оставките в правителството в началото на май.

По интересното е, че и двамата не са случайни фигури. Владимир Кириенко е син на заместник-ръководителя на администрацията на руския президент Сергей Кириенко. Бащата на Степан Ковалчук ​​е президентът на Националната медийна група Кирил Ковалчук. Според съобщения в медиите той е племенник на съсобственика на банка „Россия“ и близък приятел на Владимир Путин Юрий Ковалчук.

В същото време един от източниците в компанията е уверен, че Кириенко ще остане начело на VK, тъй като платформата има добри конкурентни показатели, приходите й растат и няма да промени курса.

Bloomberg написа преди дни, че след изборите през март в Русия ще има „значителни промени“ в правителството на страната.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!