Колумнист в английския The Telegraph: Шайка американски шутове води САЩ към крах

Политиците в САЩ приличат на шайка шутове (клоуни/жокери) и водят страната към крах. За това пише колумнистът на The Telegraph Тим Стенли.

„Комбинацията от лудостта на (президента на САЩ Джо – ред.) Байдън, изпитанията на Тръмп, ирационалните политики на Демократическата партия и отказът на републиканците да правят каквито и да било компромиси засилват усещането, че сегашният ни световен ред е шайка шегаджии, чакащи да паднат, ” – написа той.

Както отбелязва Стенли, Съединените щати са фалирали икономически и политически.

„…Едно общество не може да харчи повече богатство, отколкото генерира, а страничният продукт е цената на финансирането на по-голям дълг, като разходите за лихви са нараснали с 40 % през миналата година.

Можете да заблудите избирателите, че това е устойчиво – заедно с учените, експертите и дори централните банки, които доскоро вярваха в популярната идея, че инфлацията е нещо от миналото и парите ще останат евтини завинаги. Единственото нещо в живота, което никога, ама никога не можеш да заблудиш е пазарът – и затова се наблюдава бърза разпродажба на облигационните пазари„, пише той.

Цената на тези облигации спада, доходността се повишава, което показва, че пазарът смята, че ерата на евтините пари е приключила, правителствата са свръхнатоварени, войните в Украйна и Близкия изток сигнализират за предстоящи нови сътресения, а инвеститорите не вярват, че САЩ имат необходимото лидерство, за да поправят нещата скоро.“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!