Сестрата на Обама се ожали, че била обгазена от полицията в Кения, докато участвала в превземането на парламента

Полусестрата на бившия президент на САЩ Барак Обама, журналистката Аума Обама, пострадала при използването на сълзотворен газ от служителите на реда по време на разпръскването на протестите в столицата на Кения Найроби. Това съобщи лично тя в коментар за американския телевизионен канал CNN.

„Използваха сълзотворен газ срещу нас. Носехме само знамена и плакати, нищо друго“, каза тя.

Аума Обама призна, че е решила да се присъедини към протестиращите хора, които „просто се опитват да отстояват правата си“.

По-рано стана известно, че протестиращите в Найроби, викайки „предатели“, нахлуха в парламента на страната, където току-що приключи гласуването на проектобюджета с увеличение на данъците.

Протестиращите, крещящи „предатели“, взривяваха димни бомби, пресичаха полицейски барикади, подпалиха полицейска кола, повредиха част от оградата на парламента, нахлуха в сградата и подпалиха част и от нея. Те свалиха и националния флаг от сградата на Народното събрание, пише Star.

Шефът на полицията в кенийската столица Адамсън Бунгай каза, че най-малко четирима души са били простреляни и хоспитализирани по време на протестите.

По-рано стана известно, че в Кения, която властите на САЩ причислиха към основните си съюзници, от няколко дни продължават протести срещу увеличаването на данъците, по време на които бяха ранени десетки хора.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!