Военният министър на Русия Сергей Шойгу сдава поста след решение на Путин

Настоящият министър на отбраната на Русия Сергей Шойгу ще напусне поста си, след като руският президент Владимир Путин предложи на негово място бившия вицепремиер Андрей Белоусов. 

Съветът на федерацията прие кандидати, предложени от руския президент Владимир Путин за длъжностите ръководители на редица федерални министерства и ведомства. За министър на отбраната е предложен Андрей Ремович Белоусов, пише в съобщение на СФ, отбелязва Lenta.ru

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни решението на Владимир Путин да предложи Белоусов за поста министър на отбраната на Русия. Според него назначаването на цивилно лице за ръководител на министерството на отбраната ще увеличи отвореността на Министерството на отбраната към иновации и прогресивни идеи.

„Министерството на отбраната трябва да бъде абсолютно отворено за иновации, за внедряване на всички съвременни идеи и за създаване на условия за икономическа конкурентоспособност. Вероятно това е причината президентът да избере Андрей Ремович Белоусов за кандидат за поста министър на отбраната“, каза Песков

Песков припомни, че в миналото Белоусов успешно е ръководил руското министерство на икономическото развитие и дълго време е бил помощник на президента по икономическите въпроси.

Прессекретарят на руския президент също отбеляза, че назначаването на нов министър на отбраната няма да промени съществуващата координираща система, тъй като не се очакват кадрови промени в Генералния щаб.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който назначава Шойгу за секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Той ще контролира работата на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество, уточни говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Путин освободи с указ бившия секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев от поста.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!