Сенатът одобри изпращането на помощ за Украйна и Израел. Но ще мине ли през Конгреса?

от Лазар Лазаров

Законопроектът за помощта за Украйна получи достатъчно гласове в Сената на САЩ, за да премине към Камарата на представителите на Конгреса. Това съобщава в свой материал Ройтерс, цитиран от Известия.

Това се случва въпреки предупреждението на американския сенатор Джей Ди Ванс, който, както писа КритичноБГ, разкри, че в допълненията на законопроекта има „скрита“ клауза, която според него може да бъде основание за импийчмънт на Доналд Тръмп, ако бъде избран отново за президент по-късно тази година.

Разкриха коварен план, как мислят да отстранят Тръмп, ако стане президент

„Ръководеният от демократите Сенат на САЩ одобри пакет от помощ за Украйна, Израел и Тайван на стойност 95,34 милиарда долара“, се посочва в материала на Ройтерс.

Съобщава се, че при гласуването законодателите са преминали прага от 60 гласа, за да изпратят законопроекта в Камарата на представителите.

Както отбелязва The Guardian, законопроектът има малки шансове да бъде одобрен в Камарата на представителите, където председателят на Конгреса Майк Джонсън го разкритикува, тъй като в него липсват прокарваните от републиканците разпоредби за спиране на рекордния поток от мигранти по границата с Мексико.

По-рано, на 9 февруари,  по време на среща в Белия дом с германския канцлер Олаф Шолц  президентът на САЩ Джо Байдън нарече престъпна небрежност забавянето на Републиканската партия да предостави помощ на украинската страна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!