Скот Ритър: НАТО помогна на ВСУ да удари щаба на Черноморския флот

Представители на НАТО са помогнали на Въоръжените сили на Украйна да подготвят ракетния удар по сградата на щабквартирата на Черноморския флот на Руската федерация в Крим. Това мнение изрази бившият офицер от разузнаването на Корпуса на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за блогъра Джеф Норман в предаването му Ask the Inspector.

„Ударът по щаба не би могъл да се случи без участието на Великобритания, САЩ и НАТО“, заяви военният анализатор, като припомни и факта на присъствието на американски самолет-наблюдател във въздушното пространство на Черно море в деня на нападението срещу щаба.

В следобедните часове на 22 септември Киев извърши ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Русия в Крим. Фрагмент от снаряд падна в близост до театър „Луначарски“.

По данни на Министерството на отбраната системите за противовъздушна отбрана са свалили пет ракети при отразяването на атаката срещу Севастопол. Ударната вълна е изпочупила прозорците на десет жилищни сгради.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече