Сайтът на Кремъл обект на десетки хакерски атаки всеки ден: Песков по темата

Всеки ден уебсайтът на Кремъл е обект на десетки хакерски атаки, но местните специалисти осигуряват денонощна защита. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в събота, 10 февруари.

Така той отговори на въпроса на ТАСС дали сайтът на Кремъл е бил подложен на кибератаки в деня на публикуването на интервю между държавния глава Владимир Путин и американския журналист Тъкър Карлсън.

„Не знам дали е имало извънредни атаки. Но всеки ден срещу уебсайта на Кремъл се извършват десетки атаки. Всеки ден в продължение на година“, каза Песков.

Според него има и силни DDoS атаки с цел овладяване на портала. Песков отбеляза, че руските специалисти осигуряват денонощна охрана на ресурса в необходимата степен.

Интервюто на Путин с Карлсън беше публикувано на 9 февруари на страницата на журналиста в социалната мрежа X (бивш Twitter) и на сайта на Кремъл. Продължителността му беше повече от два часа.

По време на срещата Путин даде на Карлсън историческа информация за Русия, а също така посочи предпоставките за развитието на украинизацията и национализма в Украйна. Президентът отговори и на въпроси относно НАТО, САЩ , Китай, взривовете на Северен поток, освобождаването на американския журналист Евън Гершкович, обвинен в шпионаж в Русия и др.

На 9 февруари американският журналист и политически коментатор Джаксън Хинкъл изрази мнение, че разговорът между руския президент и Карлсън ще стане най-популярното интервю в историята поради страха на управляващите елити на САЩ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!