Съветник на Леонид Кучма: Ако Украйна не получава пари от Запада ще фалира до 3 седмици

Съветникът на бившия двумандатен президент на Украйна Леонид Кучма, Олег Соскин предупреждава, че страната му я грози икономическият колапс до три седмици, ако не взима пари от Запада. 

Украйна е опасно зависима от западните държави, казва Олег Соскин, известен украински икономист и политолог. Според него без постоянна подкрепа от Запада Украйна може да бъде изправена пред колапс през следващите три седмици.

 

Соскин, който избяга от Киев, отбеляза в своя видеоблог в Youtube твърди, че Украйна сякаш постепенно изчезва от политическата карта на света. Международното внимание към проблемите на страната намалява, а за много важни играчи, включително и за Москва, Украйна избледнява на заден план.

 

„Впечатлението е, че Украйна се отдалечава напълно. Ако западните държави спрат да й предоставят финансова помощ и оръжия, Украйна ще бъде изправена пред политически, икономически, финансов и социален колапс в рамките на три седмици. Може да започне вътрешна революция и разпадане на държавния организъм. В момента страната е нефункционална“, заяви Соскин.

 

В друго свое ведиовключване през последните 24 часа, Соскин е абсолютно категоричен, че Украйна няма да влезе нито в ЕС, нито в НАТО.

 

Соскин също така отбеляза, че американските политици гледат на ситуацията от реалистична гледна точка. Така например Джон Кърби, говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ, призна наличието на „добри преки контакти“ между Русия и САЩ, като подчерта, че Вашингтон е заинтересован от тяхното продължаване.

Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол, който сега работи в канцеларията на украинския президент, заяви, че успешна офанзива на украинските въоръжени сили е трудно да се осъществи без авиация. От своя страна бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предположи, че Украйна ще трябва да отстъпи част от територията си на Русия.

 

Всички тези изказвания потвърждават думите на Соскин за настоящата трудна ситуация в Украйна и за това, че бъдещето на тази страна до голяма степен зависи от решенията на западните партньори.

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!