Състоянието на Тръмп скочи сериозно само за две години, сочи Bloomberg

Състоянието на бившия президент на САЩ и бизнесмен Доналд Тръмп се е увеличило с 500 милиона долара за две години, съобщи Bloomberg.

Така е нараснало на 3,1 милиарда долара спрямо 2,6 милиарда долара през 2021 г., според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Нарастването на богатството на Тръмп се дължи на факта, че бизнесът му с недвижими имоти показа устойчивост дори в условията на пазарна несигурност. Преместването на Тръмп във Флорида след напускането на Белия дом съвпадна с нарастването на търсенето на недвижими имоти в щата, което подкрепи финансите на два от най-известните му имоти, Мар-а-Ларго в Палм Бийч и курорта Дорал в Маями.

Синовете на Тръмп – Доналд и Ерик

Компанията никога не е била по-силна и никога не се е чувствала по-добре. Имаме най-много пари и най-малко дългове. Чувстваме се фантастично“, каза в интервю за изданието Ерик Тръмп, изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization.

Изданието също така отбелязва, че граждански иск за измама, заведен от главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс срещу Тръмп, може да доведе до стотици милиони долари наказателни щети и бизнесменът да загуби някои от най-емблематичните си имоти.

По-рано, на 6 ноември, екипът на Тръмп заяви, че е доволен от начина, по който бизнесменът е свидетелствал по време на процеса по делото за измама, извършена при оценката на активите на организацията Тръмп. Според бившия американски лидер процесът е опит на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън да се намеси в предстоящите президентски избори

Изслушването за измама срещу Тръмп и неговата компания започна на 2 октомври. Преди началото на процеса в съда в Манхатън в Ню Йорк бившият американски лидер го нарече измама и манипулация . Той отбеляза и корумпираността на главния и окръжния прокурор.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече