САЩ с нова помощ за Киев, а вече и снаряди с обеднен уран

снаряди, боеприпаси

САЩ обявиха нов пакет от помощи за Украйна на стойност 175 млн. долара, включително снаряди с обеднен уран. Това беше обявено от Пентагона, съобщи Ройтерс.

Отбелязва се, че Вашингтон ще достави на Киев 120-милиметрови снаряди за танкове „Ейбрамс“ с ядра от обеднен уран от американски военни складове. Украйна ще получи и противотанкови ракетни системи, навигационно и комуникационно оборудване.

КритичноБГ напомня, че редица конгресмени от Републиканската партия се обявяват против предоставянето на финансова помощ за киев.

По-рано Марджъри Тейлър-Грийн, член на Камарата на представителите на САЩ обяви провала на антируските санкции на САЩ и призова американската администрация да спре да отпуска средства за Украйна.

„Америка е изпратила на украинското правителство 113 млрд. долара! Продължава да изпраща по 1 млрд. долара всеки месец, а освен това президентът на САЩ (Джо Байдън) иска да отпусне още 20 млрд. долара“, напише републиканката в критичния си пост в в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Наличните средства на Пентагона за помощ на Киев до края на текущата финансова година са около 5,75 милиарда долара. Това беше съобщено по време на брифинг преди дни от говорителя на отбраната подполковник Гарън Гарн.

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!