САЩ си признаха: Военнната ни инфраструктура е остаряла. Все по-трудно се справяме

Американски разрушител

Военната инфраструктура на САЩ е остаряла, американските кораби се строят и поддържат трудно, а флотилията от изтребители е много малка, посочи на 29 май Роджър Уикър, водещ член на Комисията по въоръжените сили на Сената на САЩ.

„Ние се борим да строим и поддържаме кораби, нашият боен флот е много малък, а военната ни инфраструктура е остаряла. Междувременно противниците на Америка изграждат своята армия и стават по-агресивни“, отбеляза той в статия за The New York Times .

Сенаторът подчерта, че след няколко години САЩ може да се окажат в състояние на изключителна уязвимост.

„Военноморските сили се борят да финансират адекватно нови кораби, текуща поддръжка и покупки на боеприпаси; те не успяват да се справят ефективно и с трите проблема“, добави Уикър.

В средата на април бившият офицер от ЦРУ Брайън Дийн Райт съобщи, че руският военно-промишлен комплекс е много по-напред от възможностите на западните страни . Според него руският военно-промишлен комплекс произвежда шокиращо количество военна техника.

Също в началото на март бившият съветник на ръководителя на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър заяви, че атомните подводници на руския флот са способни да потопят американски кораби , които се прехвърлят в Европа. Освен това той посочи, че Вашингтон няма да може да прехвърли големи сухопътни сили в европейските страни.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!