САЩ принудиха Скот Ритър да мълчи за руски медии със санкции!

Скот Ритър

Бившият офицер от американското разузнаване и бивш инспектор на ООН Скот Ритър заяви, че вече не може да дава интервюта на руски медии, като в това число влизат RT и Sputnik, за които често се включваше с коментар. Ритър обяви това в позиция изразена в неговия профил в Х, бившата социална мрежа Туитър

„Действията на Министерството на финансите по налагането на нови санкции срещу RT, Sputnik и други руски медийни организации направиха невъзможно продължаването на работата ми като външен сътрудник на RT и Sputnik, както и участието ми в интервюта и други сътрудничества с други руски медии“, пише Ритър за наложената цензура с финансови механизми.

В наложените ограничения, т.е. санкции, пише, че всички лица, които участват с транзакции или дейности със санкционираните, в случая руските медии, „могат да се изложат на санкции или да бъдат обект на изпълнително действие.“

Ритър подчертава, че контактите му с руските медии до този момент не са били нищо по-различно от „легитимна журналистика“ със съдържание, отговарящо на истината, подкрепено с факти и обосновано аналитично.

Той обаче заявява, че е напълно решен да се подчини на законите на САЩ и ще прекрати всичките си договори с RT и Sputnik, като по този начин от този момент спира всички медийни отношения със „санкционираните лица и организации“.

Ритър добавя, че ще продължи да дава интервюта за медии, които не влизат в санкционирания списък, където ще изразява свободно позицията си, като по тази ночин няма да бъде контролиран от правителството на САЩ.

„Дълбоко съм благодарен за професионализма на всички мои руски колеги през последните няколко години и се гордея, че се запознах с тях. Съжалявам за действията на моето правителство, което заглуши законните журналистически издания, и очаквам с нетърпение деня, в който свободата на словото и свободната преса няма да бъдат ограничавани от съмнително „руско изключване“, което нарушава конституционните норми и ценности“, заключва той.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ФБР НАХЛУ в дома на Скот Ритър!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!