САЩ: Пращаме на Иран силно и ясно послание!

Пентагонът предупреди Иран да не се намесва в конфликта в Израел

Началникът на Обединения комитет на началник-щабовете (CHS) на въоръжените сили (ВС) на САЩ Чарлз Браун предупреди Иран да не се намесва в конфликта в Израел, предаде Ройтерс.

„Искаме да изпратим доста ясно послание. Не искаме това [конфликтът в Израел] да се разширява, целта е Иран да получи нашето силно и ясно изявление“, добави Браун в отговор на въпрос на репортери какво е посланието на САЩ към Иран.

По-рано Ройтерс, позовавайки се на Пентагона, съобщи за телефонен разговор между Чарлз Браун и началника на израелския генерален щаб Херци Халеви. Те обсъдиха неотдавнашните атаки на бойци на Хамас срещу Израел и стъпките за укрепване на военната позиция на САЩ в региона на Близкия изток.

Вчера Sky News Arabia предупреди, че САЩ може и да нападнат Иран от Средиземно море, ако се включи в конфликта.

Днес стана ясно предупреждението на американския журналист Тъкър Карлън, според който конфликтът в Близкия изток може да доведе до фалит на правителството на САЩ и ядрена война с Иран. 

„Конфликтът между Израел и Хамас може да прерасне във война между Иран и неговите съюзници и Запада. Ако такава война започне, човек лесно може да си представи използването на ядрено оръжие и всичко, което ще последва: милиони загинали, срив на световната икономика. Най-малкото ще станем свидетели на безпрецедентна енергийна криза тук (в САЩ – бел. ред.)“, казва журналистът.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!