САЩ изстреляха тестово хиперзвукова ядрена ракета! Днес още една

Американската армия извърши тестово изстрелване на хиперзвукова ядрена ракета, предназначена да противодейства на нарастващата военна заплаха от Китай и Русия. Това пише DailyMail

Военни представители казаха, че целта на теста е да се покаже „готовността на ядрените сили на САЩ“ и да се осигури „увереност в ядреното възпиране на нацията“ на фона на страховете от нарастващата заплаха от избухването на Трета световна война.

Ракетата е изминал повече от 4000 мили със скорост над 15 000 мили в час до тестов полигон на Маршаловите острови в централната част на Тихия океан.

„Тези тестове имат огромно значение не само за отбраната на нашата нация, но и служат като основен момент за демонстриране на изключителните способности и опит на нашия специализиран екип. Ракетата е в състояние да достигне всяка цел по света само за 30 минути след изстрелването“, съобщава Air Force Technology .

Москва се намира на около 5900 мили от Калифорния, докато Пекин е на около 6000 мили – двете нации се смятат за заплаха за САЩ, пише медията няколко пъти в текста.

ICBM е една от двете, използвани в момента от Америка – другата са балистични ракети, изстрелвани от подводници (SLBM), които се разполагат от подводни подводници.

Демонстрацията във вторник е била първият от двата теста за изстрелвания за тази седмица – следващият е насрочен за днес – четвъртък.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!